Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hogyan csináljuk-tippek képes leírás - Üvegmatrica-kifestő.tlap.hu
részletek »

Hogyan csináljuk-tippek - Üvegmatrica-kifestő.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: uvegmatrica-kifesto.tlap.hu » Hogyan csináljuk-tippek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Húsvéti minták üvegmatricával

Húsvéti minták üvegmatricával

Matricafestés Vizes alapú.Használható:üveg,fólia,mázas kerámia és egyéb(pl.fa,papír) felületekre,ill. szalvétatechnikához.Száradás után a kész kép matricaként lehúzható és áthelyezhető a kívánt felületre. 1: Helyezzünk a minta fölé a fóliát. (Bármilyen sima átlátszó fólia megfelel) Rögzítsük a papírhoz,hogy festés közben ne csússzon el a mintáról a fólia. 2:Rajzoljuk körbe a kontúrokat,kontúrfestékkel (a festék mindenhol érjen össze!) ..... stb.

Nyári alaptechnikák- Üvegmatrica

Nyári alaptechnikák- Üvegmatrica

Az üvegfestés egyszerűbb változata, amelyet kezdők és gyerekek is könnyedén, pillanatok alatt elsajátíthatnak. Ez azért is egyszerű, mivel nem közvetlenül az üvegre festünk, hanem műanyag fóliára, melyről száradás után lehúzva ragasztjuk a mintát az üvegre. Az így elkészített minta többször is felhasználható, és különböző felületekre is tehetjük. A kész matricát tehetjük ablakba, üveg használati tárgyakra, ajtóra, csempére, fém és műanyag felületekre is.

Üvegfestésről kezdőknek

Üvegfestésről kezdőknek

Az üvegfestés használata igen egyszerű, az elkészült képeket többször is áthelyezhetjük bármilyen felületre. Alapvető tudnivalók: A körvonalak megrajzolásához a flakonra csavarjuk fel a szűkitőhegyet, de ez nem szükséges hogyha a flakonon nyilása elég szűk. A flakont tartsuk ugy mint egy ceruzát. A festéket egyenletesen nyomjuk ki belőle.A kontürfesték ugy folyik ki belőle , mint egy folyékony vonal. A festőhegy akár hozzá is érhet a foliához, de vezethetjük fölötte is. A távolság viszont ne legyen tobb mint 1 cm.Vegyük figyelembe a gyártó előirásait, és a kontürfesték száradási idejét tartsuk be!

Üvegmatrica készítés

Üvegmatrica készítés

Az üvegmatrica egy üvegmatrica festékkel készített színesen átlátszó, rugalmas film, amely jól tapad teljesen sima, tiszta felületekre, azokról könnyen lehúzható, többször áthelyezhető. Átlátszósága miatt különösen alkalmas ablakok, tükrök, üvegtárgyak díszítésére. A lehúzható üvegfestékkel festett felületek áttetsző, élénk színeikkel vidámabbá, színesebbé teszik az otthonunkat. Az üvegfestéshez a következő anyagokra és eszközökre van szükségünk: kontúrfesték, üvegmatrica festék különböző színekben, fólia, fogpiszkáló, pauszpapír, ceruza, radír, ragasztószalag, ecset. Az elkészítéshez szükséges anyagokból is látszik, hogy az üvegmatrica készítés nem túl bonyolult eljárás, azonban az eredménye annál csodálatosabb.

Tuti menü